Historie

Oprichting

Autoglans is ruim 15 jaar geleden opgericht door Bart van Kleef, in mei 2003. Bart van Kleef heeft destijds Autoglans opgericht als eenpitter. Autoglans is gestart met alleen een emmer, een spons, en een Volkswagen Caddy.

Uitsluitend op locatie

Op dat moment waren wij de mobiele partner. Wij kwamen destijds dus nog bij jou op locatie auto’s reconditioneren. De eerste klant van Autoglans is Landeweer auto’s, van Taco Landeweer uit Barneveld.

Eerste vestiging

Na ongeveer een jaar was het voor Autoglans tijd voor een eigen vestiging in Barneveld. Aangezien het mobiel lastig was een verdienmodel te vinden is er gekozen voor een vestiging. De eerste klanten waren onder andere:

  • Broekhuis Barneveld
  • Brandsen Land Rover
  • Carhouse Lagerweij
Vestiging Barneveld

Verhuizing

Exact een jaar later, in november 2005, was het tijd voor de verhuizing naar Veenendaal.

Uitgebreid dienstenpakket

In die tijd kwam Bart van Kleef er snel achter dat een uitgebreid dienstenpakket interessant is voor (universele) autobedrijven en dealers. Naast reconditioneren kwamen hier het uitdeuken zonder spuiten en spotrepair bij als diensten voor Autoglans.

Tweede vestiging

In 2012 bleek het uitgebreide dienstenpakket voldoende om in Veenendaal te verhuizen naar een pand met meer ruimte. Autoglans verhuisde van Einsteinstraat 15 naar Einstreinstraat 4. Zo konden wij meer auto’s reconditioneren. Tevens was hier ook kantoorruimte beschikbaar.

Van eenmanszaak naar bv

Hierdoor nam Autoglans de volgende stap naar het professionaliseren als bedrijf. Eind 2012 is daarom ook het initiatief genomen om van de eenmanszaak naar een B.V. te gaan.

Vestiging Veenendaal

Derde vestiging

In december 2013 is ervoor gekozen om de derde vestiging te openen in Tiel. Wij zijn al zeven jaar lang gevestigd aan de Morsestraat. Onze eerste vestigingsmanager was destijds ook meteen een feit. Aangezien Bart van Kleef niet op twee plekken tegelijk kon zijn.

De eerste klanten in Tiel waren:

  • De Waal Autogroep
  • Mulders
  • Zaaijer
  • Koos Pellegrom
  • Auto lease Midden Nederland
  • Autobedrijf Huibers
Vestiging Tiel

Nieuw beleid

Na de opening van de tweede vestiging in Tiel is er besloten dat er voor ieder filiaal een vestigingsmanager wordt aangesteld. De vestigingsmanager is voor de klanten van het filiaal het aanspreekpunt en doet de planningen, zodat Bart van Kleef alleen nog maar hoefde bij te sturen.

Het team

Detailcenter

In 2018 hebben we ervoor gekozen om ons dienstenpakket verder uit te breiden. We hebben een gehele studio ingericht om daar auto’s perfect te kunnen detailen. Hier worden hoogwaardige en speciale coatings aangelegd om jouw auto te beschermen tegen alle weersinvloeden.

Car detailling

Vierde vestiging

Op steenworp afstand van onze hoofdvestiging in Veenendaal hebben we ons schadeherstelcentrum neergezet als vierde vestiging in 2020. Deze vestiging is volledig gespecialiseerd in het herstellen van schades. Voor zowel het interieur als het exterieur. In deze vestiging hebben we diverse plekken om schades volledig te herstellen.

Vestiging Veenendaal Schadeherstel

Een nieuwe visuele identiteit

In 2020 besloten wij dat de huisstijl en de website van Autoglans niet meer bij deze tijd en het bedrijf past. Tijd voor de volgende stap online.

Onze diensten

In de huisstijl is het logo aangepast, daarnaast is daar ook het beeldmerk aan toegevoegd. We hebben er tevens voor gekozen om te opereren onder de naam Autoglans Groep B.V. Daar vallen de diensten Reconditionering, Schadeherstel en Detailling onder. Al deze diensten hebben hun eigen uitstraling en beeldmerk.

Wil je graag weten wat Autoglans voor jou als bedrijf kan betekenen?

Neem direct contact op

Reconditioning Schadeherstel Glascoating